Vanhat esineet kierrätyssisustuksessa

10 syytä käyttää kierrätettyjä vanhoja esineitä sisustuksessa

1. Erotu muista

Millainen kahvila, ravintola tai parturi jää mieleen? Asiakkaana tietenkin muistaa, missä on saanut ensiluokkaista palvelua ja laadukkaita tuotteita. Näiden lisäksi mieleen jäävät usein ne liiketilat, joiden sisustuksessa on ollut jotain poikkeavaa ja persoonallista, mihin huomio on kiinnittynyt. Hyvä keino poiketa valtavirrasta on käyttää sisustuksen valopilkkuina vanhoja esineitä. Vanhat tennismailat ravintolan seinällä, vanhat peiliovet sovituskoppien ovina ja vintage-peileista kerätty kollaasi ovat esimerkkejä tästä. Käytä siis rohkeasti mielikuvitusta. Sisustus on osa yrityksen brändiä, leimaa jolla se erottuu muista!


2. Saa näkyvyyttä

Hauskat yksityiskohdat sisustuksessa saavat kaivamaan kännykät esiin. Asiakkaana tulee usein valokuvattua jotain poikkeuksellista. Ravintolaillalliselta postattu valokuva on ilmaista mainosta yritykselle. Tässäkin blogissa käytetyt kuvat olemme ottaneet matkan varrelta aina, kun jotain kekseliästä ja yllättävää on tullut eteen.

3. Vastuullisuus arvona

Vastuullisesta yrittäjyydestä puhutaan paljon. Nykypäivän asiakkaat ovat valveutuneita ja kuluttajina arvostavat vastuullisuutta. Vastuullinen yrittäjyys ei ole enää valinta, se on välttämättömyys. Enempää hurskastelematta yritysten kannattaa siis tehdä entistä ympäristövastuullisempia valintoja ja kierrätyssisustus on yksi valinta ekologisempaan suuntaan. Kierrätetyt sisustuselementit saattavat löytyä joskus huomaamatta jopa omasta takaa ja puhdistamalla ja ehostamalla pidennät niiden käyttöikää niiden alkuperäisessä tai uudessa käyttötarkoituksessaan.

4. Säästä 

Vanha esine on usein paitsi kaunis, myös halvempi vaihtoehto yrityksen sisustukseksi. Ilolla on saanut seurata, miten useat kahvilat ovat massatuotettujen huonekalujen sijaan ottaneet käyttöönsä esimerkiksi vanhoja koulutuoleja, joita monet koulut ovat huutokaupanneet. Hauska trendi on ollut myös kerätä erilaisia vanhoja tuoleja epäsymmetrisiin pöytäryhmiin. Kekseliäisyys herätti huomion myös eräässä vaatekaupassa, jossa vanhat teatterin penkit oli otettu käyttöön. Penkit olivat paitsi käytännölliset kenkien sovituksessa, myös hämmästyttävän kaunis sisustuselementti. Käyttäessäsi sisustuksessasi vanhoja esineitä, pääset niistä eroon luultavasti vähintään hankintahinnalla. Ymmärrettävää toki on, että tuore yrittäjä on liian kiireinen etsimään tuoleja kierrätyskeskuksista tai vanhan tavaran liikkeistä. Siksi olemme me, jotka kuratoimme tuotteet teille valmiiksi!


5. Vintage kestää aikaa

Trendit vaihtelevat, mutta klassiset ja ajattomat vintage-esineet pysyvät ja pitävät paremmin arvonsa. Vaarana myös on, että myydessäsi saatat saada niistä jopa voittoa. Trendeistä puheenollen Suomen Kaunein Koti -ohjelman finalisteista monet käyttivät sisustuksessaan vanhoja esineitä, toiset enemmän, toiset vähemmän.

6. Tyylejä on niin monta kuin on sisustajia

Erityisesti vanhoilla esineillä sisustaessa oma persoona ja tyyli tulevat vahvemmin esille. Teollinen tyyli, retro, antiikki vai näiden yhdistelmä? Leikittely on sallittua, inspiraationa voivat toimia omat harrastukset, itselle tärkeät esineet tai keräilykohteet, joissa silmä lepää. Esimerkiksi allekirjoittaneen kodin teemana on vahvasti urheilu, siihen liittyvät esineet ja niiden tarinat.


7. Koti täynnä tarinoita

Vanhaan esineeseen liittyy usein tarina. Mielleyhtymä esineeseen voi muistuttaa matkasta tai henkilöstä, jolta esine on peräisin. Laadukkaat vanhat esineet voivat kestää sukupolvelta toiselle.

8. Laatu

Usein vanhat huonekalut ja esineet on rakennettu aikaa säästämättä kestämään käyttöä. Käytetyt materiaalit ovat usein laadukkaita, monesti niissä on käytetty täyspuuta. Kohdallemme on osunut esimerkiksi vanha laatikosto, jonka puuseppä oli rakentanut sata vuotta sitten paikan päällä asunnossa, josta olemme sen remontin yhteydessä saaneet pelastettua. Painava kaappi löysi nopeasti uuden kodin.

9. Varastot täynnä (aarteita)

Useimpien meidän varastot pursuavat tarpeetonta tavaraa. Vuosien varrella tehdyille tarpeettomille ostopäätöksillemme emme voi enää mitään. Sen sijaan joskus oman kotivaraston ”inventaario” voi yllättää ja sieltä löytynyt ratkaisu voi säästää rahaa ja yhden turhan hankinnan. Jos varastosta löytyneet vanhat esineet eivät kuulu omaan tyyliin, voit laittaa ne kiertoon. Voit tarjota tarpeettomia vanhoja esineitä rohkeasti meille. Me myös ostamme.

10. Mielenkiinto, tunnelma ja ihmiset

Vanhan tavaran metsästys on vain yksinkertaisesti niin mielenkiintoista, että sitä täytyy suositella! Antiikkitapahtumien tunnelmassa on jotain selittämättömän rentouttavaa. Lisäksi tapahtumissa tapaa uusia ihmisiä.

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti