Kallion hidden gem, Vintagetallin Pop-upit

Kallion hidden gem, Vintagetallin Pop-upit

Hidden gem, mieletön aarreaitta, keräilijän taivas, upea vintageputiikki, mahtava second hand- kauppa… Mm. näillä sanoilla olette talliamme kuvailleet. 

Mistä idea pop-uppeihin lähti? Halusimme pitää kiinni siitä, mistä kaikki lähti, kotikirppiksestä sympaattisessa tallissamme Helsingissä, Kalliossa. Nykyisin talli toimii verkkokauppamme varastona, jossa pidämme kesäisin pop-up-päiviä. Nuo päivät ovat tuoneet iloista vaihtelua kaupankäyntiin. Verkossa ja Instagramissa tehdyn kaupankäynnin lisäksi on piristävää tehdä kauppaa välillä fyysisessä ”kaupassa”. Lisäksi on mukava kohdata teitä asiakkaita ”nimimerkkien takaa” myös kasvotusten.

Vanhat esineet ja kaunis talli herättää iloksemme edelleen joka kerta asiakkaiden ja ohikulkijoiden kiinnostuksen. Tuon Vintagetallin autenttisen tunnelman haluamme myös jatkossa pitää osana tarinaamme ja tarjota sen kokemuksen mahdollisimman monelle teistä. Ei saa unohtaa juuriansa ja Vintagekauppamme juuret ovat juurikin Franzeninkadulla ja tallissa nro. 5!

Mikä tallien historia on? Franzeninkadun tallit rakennettiin autotalleiksi vuonna 1926, jolloin autot olivat työläisten kaupunginosassa vielä harvinaisia. Talleille löydettiin muuta käyttöä, hevostalleina sekä hiili- ja puuvarastona. Tarina myös kertoo myyntibasaarista, jonka edustalla juutalaispapat istuskelivat. Mielenkiintoista ja vastuu tästä on kuulijalla. Myöhemmin tallit ovat toimineet myös elokuvamiljöönä elokuvassa Missä kuljimme kerran. Kun ovemme ovat olleet auki, on se herättänyt monet vuosikymmeniä Kalliossa asuneet muistelemaan vanhoja aikoja ja kertomaan tarinoita ja historiaa talleista. Toivottavasti pystymme osaltamme jatkaa tuota mielenkiintoista historiaa.

Meiltä kysytään usein, milloin Vintagetalli on auki ja onnistuuko tuotteiden nouto. Pidämme ovia auki kesäisin pop-up-hengessä, eikä säännöllisiä aukioloaikoja ole. Tapahtumamme hyväksyttiin taannoin MyHelsinki-sivuston valitse vastuullisemmin-tapahtumien joukkoon ja ilmoitukset tapahtumistamme löytyvät jatkossakin MyHelsinki- sivustolta. Pop-up-tapahtumia mainostamme myös Instagramissamme. Pääset tunnelmoimaan viime kesien pop-uppeja tästä.

Työtilanteemme on syksyn ja talven ajan sellainen, että noutojen sopiminen on vaikeaa. Siksi toimitamme ostokset tällä hetkellä postitse.

Ai niin ja ne formulakuskit. Ne ovat Nigel Mansell ja Riccardo Patrese. Vuokratessamme tilan, meille sallittiin kaikki muut muutokset, mutta iät ajat ikkunassa olleiden Mansellin ja Patresen hahmojen täytyi ehdottomasti säilyä paikallaan, koska ”muuten koko Kallio järkkyy.” Noista hahmoista tuli meille hyvä maamerkki, josta tunnistat, mihin talliin tulla.

Vaikka tämän kesän pop-upit on pidetty, ei syytä huoleen. Jatkamme niitä ensi keväänä ja kesänä tuttuun tapaan. Tuotteiden etsintä on jatkunut Tšekissä tälläkin viikolla. Myyntiin tulevista tuotteista ilmoitamme aina uutiskirjeessämme, jonka voit tilata etusivulta.

 - Aleksi

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti