Saksan suurimmat antiikkimarkkinat

Saksan suurimmat antiikkimarkkinat

Vapaa viikonloppu edessä, vaihtoehtoina viettää rauhallinen viikonloppu kämpillä Plzeňissa tai lähteä Saksaan, Leipzigiin, jossa järjestettäisiin yhdet Euroopan suurimmista vanhan tavaran markkinoista, Agra Antikmarkt. Huili tekisi hyvää, mutta toisaalta syksyn vapaapäivät vähenee ja toista mahdollisuutta lähteä noille markkinoille ei ehkä enää tulisi.

Ensimmäisessä blogissa kerroin ajomatkastamme halki Saksan. Mainitsin meidän tyylistä tavaraa myyvän vintage -liikkeen nimeltä HinrichSINNdreißig, jota piti ystävällinen pariskunta, Lola ja Manuel. Heiltä saimme vinkin joka kuukauden viimeisenä viikonloppuna järjestettävästä suuresta antiikkitapahtumasta, joka on yksi euroopan hienoimmista ja suurimmista antiikkitapahtumista. Tuonne meidän olisi kuulemma ehdottomasti päästävä, luvassa olisi vanhaa DDR:n aikaista urheilutavaraa ja vintageaarteita meidän tyyliin.

Kysyin vielä viestillä Manuelilta tarkemmin viikonlopun tapahtumasta ja suositus oli edelleen vahva, ohjeena oli saapua klo 6:00 aamulla. He itse kertoivat tulevansa ostoksille ja tapaamaan tuttuja vasta sunnuntaina. Siltä istumalta hotellit varaukseen, koirat autoon ja Skodan nokka kohti Leipzigin vintage-löytöjä. Polte oli kova, joten kolmen tunnin ajomatkakaan ei ollut este.

Lauantai-aamuna satoi, minkä takia istuimme hotellin aamiaisella vähän ohjeistusta pidempään. Päätös oli hyvä, koska myyjät alkoivat laittaa tuotteitaan esille noin klo 7:30. Heti alkuun kävi selväksi, että hienoa ja harvinaista vanhaa tavaraa todella arvostettiin ja melko korkeista hinnoista huolimatta monet tuotteet liikkuivat heti, kun myyjät paljastivat ne pressujensa alta.

Löytöjä teimme mekin, sieltä täältä. Eräs myyjä, vanhempi herrasmies, oli saapunut Leipzigiin Nürnbergista. Hänen valikoimansa iski meihin: emalikylttejä, Pepsi-juomalaatikoita, leikkuulautoja. Vielä kun mies puhui sujuvaa englantia, oli kaupankäynti helppoa. Lopuksi mies kutsui meidät käymään myymälällään Nürnbergissa ja vaihdoimme yhteystietomme. Tästä lisää seuraavassa blogissa.

Kiersimme markkinoita klo 11 saakka ja tuntui, etteivät myyntikojut lopu ikinä, keräilijän ja antiikkiharrastajan taivas siis. Tauko currywurst-kioskilla antoi voimia ja jatkoimme ulkokojut loppuun. Sisällä hallissa avautui hieman erilainen tarjonta. Myyntipöydät oli tyylikkäästi aseteltu ja tarjolla oli enimmäkseen arvokkaampaa antiikkia. Me viihdyttiin parhaiten ulkokojuilla, joissa sai penkoa ja tehdä löytöjä.

Varmasti paljon aarteita meni myös silmien ohi, koska kierrettävää olisi riittänyt vaikka kahdeksi päiväksi. Vertauksen vuoksi Suomen kuuluisilla Juthbackan markkinoilla myyjiä on 400, Agra Flohmarktissa myyjiä oli 1000. Parhaamme mukaan valikoimme meidän tyylisiämme tuotteita mukaan ja lähtiessämme auto olikin täynnä, onnistunut reissu siis. Pienemmät esineet matkustavat Helsinkiin Vintagetallille matkalaukussa, suuremmat jotenkin, murehditaan sitä aikanaan.

Leipzigin tuotteita lisäillään verkkokauppaan sitä mukaa, kun niitä saapuu Suomeen.

-Aleksi

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti